U novembru za ogrev po 120 KM

BIJELJINA – Bijeljinskom Centru za socijalni rad ove godine budžetom je dodijeljeno 35.250 KM za potrebe ogreva 321 korisnika novčane pomoći, što je za oko 15.000 KM manje nego lani, rekao je Srni direktor ove ustanove Milan Simeunović.

“Prošle godine imali smo 50.000 KM za ove namjene i podijelili pomoć po 150 KM. Sada imamo povećan broj korisnika i manja sredstva za oko 15.000 KM tako da će korisnici, uz novembarski redovan dodatak, dobiti i sredstva za ogrev od oko 120 KM”, naveo je Simeunović.

On je dodao da će od eventualno preostalih sredstava biti kupljena peć za grijanje za one kojima je najneophodnija.

Simeunović je apelovao da svi ljude dobre volje, firme, organizacije i donatori-pojedinci i ove godine pomognu kako bi bili obezbijeđeni zimski paketi hrane za najugroženije.

“Unazad tri godine, zajedno sa gradskom organizacijom Crvenog krsta, kao i Udruženjem za pomoć djeci ometenoj u razvoju, upućivali smo ovakav apel što činimo i sada. Nadamo se još većem odzivu nego prošle godine kada smo obezbijedili oko 200 paketa i koje smo podijelili uz novogodišnje i božićne praznike”, rekao je Simeunović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *