U Sarajevu počeo sastanak zvaničnika Srpske, FBiH i BiH

SARAJEVO – U Sarajevu je počeo sastanak zvaničnika Republike Srpske, Federacije BiH i BiH koji bi trebalo da razgovaraju o aktuelnim problemima u sektoru mljekarstva.

Savjet ministara BiH je prošle sedmice zadužio Generalni sekretarijat da organizuje ovaj sastanak, kome prisustvuju predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović i savjetnik ministra finansija i trezora BiH Miodrag Kudić.

Sastanku prisustvuju i direktori Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula i Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić, predstavnik Ministarstva inostranih poslova BiH Osman Topčagić i drugi predstavnici nadležnih institucija BiH, Srpske i FBiH.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac rekao je juče da očekuje da će na današnjem sastanku biti pronađeno rješenje za uvođenje prelevmana na uvoz mlijeka iz EU i da će mljekari odustati od blokade graničnih prelaza, najavljene za sutra.

Upravni odbor Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske najavio je za sutra blokadu graničnih prelaza u BiH, da bi izdejstvovali uvođenje prelevmana prilikom uvoza mlijeka iz EU, koji guši domaću proizvodnju.

Nakon sastanka, koji se održava u zgradi zajedničkih institucija BiH, biće izdato saopštenje, rečeno je u Savjetu ministara BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *