Ugljevik: Održana promocija nove knjige Jelene Bačić Alimpić

U plavoj sali Doma kulture u Ugljeviku 16.10.2015 godine, održana je promocija nove knjige na više načina poznate Jelene Bačić Alimpić, dobitnice mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu, autorke bestseler romana Ringišpil (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen Zlatnim Hit liberom i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora.

Prisutne je pozdravio i sa velikim zadovoljstvom najavio kniževnicu Jelenu Bačić Alimpić, direktor ugljevičke biblioteke, koja je ujedno i organizator ove promocije, Nedeljko Zarić.

U prijatnom druženju sa velikim brojem prisutnih poštovaoca rada Jelene Bačić Alimpić, nesvakidašnja promocija tekla je u fenomenalnoj interakciji između Jelene i njenih čitalaca. “Ringišpil” je roman objavljen i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji Dragulji Lagune, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna. Njen drugi roman Pismo gospođe Vilme (2012) i treći Poslednje proleće u Parizu (2014) takođe su postali bestseleri. Posle velikog uspeha koji je postigla svojim bestselerima Ringišpil, Pismo gospođe Vilme i Poslednje proleće u Parizu, Jelena Bačić Alimpić je svojim čitaocima darovala još jednu nezaboravnu priču.

U Ugljeviku je promovisana prva knjiga trilogije Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi predstavlja uzbudljivu sagu o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju u dva različita sveta.

Pitali smo Jelenu da nam ukratko kaže o čemu se radi u novoj knjizi?

Početkom 20. veka u mirnoj vojvođanskoj ravnici na imanju grofa Ercega, u zabačenoj varošici u srcu Bačke, dogodiće se jedna od najneobičnijih ljubavnih priča na ovim prostorima. Tajna jedne mlade devojke zauvek će promeniti sudbinu dve porodice, vlastelinske i sirotinjske. Mihajlo i Emilija, grofov sin i kći kovača, odrastaju zajedno i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Njihovo prijateljstvo prerasta u snažnu, silovitu i strastvenu ljubav suprotstavljenu društvenim normama i staleškim načelima. Posle mnogo godina zaogrnutih tajnama i lažima iza zidina grofovskog kaštela, jedna noć promeniće sve

U novoj knjizi Jelena Bačić Alimipić, se po prvi put otkada piše, pozabavila i opisom jedne erotske scene. Nikada pre nisam zalazila u erotiku jer je to vrlo osetljivo za pisca, lako se može skrenuti u banalnost i vulgarnost, ali sada sam se odvažila. Zadovoljna sam urađenim, toliko da sam i svojoj petnaestogodišnjoj kćerki preporučila da obavezno pročita novu knjigu“, otkrila je Bačićeva .

Pitali smo Jelenu da li je završila svoju novinarsku i televizijsku karijeru ili ima u planu da se vrati tome?

“Nikad ne reci nikad, ali televizija kao medij mi ne nedostaje. Posvetiću se isključivo pisanju“, rekla je Jelena.

Pošto je u pitanju triologija pitali smo Jelenu kada očekujemo druge dve knjige i saznali da će drugi deo izaći u Februaru, a treći u Junu 2016 godine.

Jelena Bačić Alimpić je rođena 26.03.1969. u Novom Sadu. Završila je Gimnaziju u Sremskim Karlovcima, odsek klasična filologija i Filozofski fakultet u Novom Sadu,smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik. 1987 god. počela je da radi na JRT mreži (TV Novi Sad) kao stalni honorarni saradnik u Dokumentarno – obrazovnom, Informativnom i Kulturno – umetničkom programu. 1993. godine napušta televiziju i odlazi u Kanadu na usavršavanje engleskog jezika. Od 1995. godine do 2004. godine je radila kao urednik u časopisu PRESS GROUP. 2004. godine prelazi na TV „Pink“ i radi kao voditelj talk-show programa „Lepota, zdravlje i još ponešto“. Od jeseni 2005. godine počinje da vodi „Bravo Show“. Dobitnik je dva „Oskara Popularnosti“, 2000. i 2001. godine. Dobitnica je i nagrade za najuspešnijeg TV novinara 2005. godine u izboru TV Novosti.Udata je, majka je dvoje dece i živi u Novom Sadu. Prva knjiga iz triologije Kazna za greh

– Noć kada su došli svatovi, je u prodaji od 5 oktobra i već je po prodaji premašila prodaju prve knjige Ringišpil za isti period. Tako su se i u Ugljeviku nakon promocije za tili čas rasprodale sve njene knjige koje je donela. Po završetku promocije književnica se potpisala svima na knjige koji su to želeli i fotografisala sa svojim poštovaocima za uspomenu i dugo sećanje.

Pripremio : Darko Đuračić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *