Univerzijada: Rukometašice Srbije osvojila bronzu

Rukometašice Srbije osvojile su bronzu na Univerzijadi u Јužnoj Koreji, pošto su pobijedile Češku rezultatom 23:18 (12:12).

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tamara Georgijev sa šest pogodaka, Dijana Radojević je postigla pet, a Јovana Risović je bila odlična na golu sa 12 uspešnih intervencija.

“Bronzana medalja je veliki uspjeh za ovu ekipu na jakom turniru, tokom kojeg nas je krasila najlepša i najborbenija igra. Sistem takmičenja je takav da smo sa jednim porazom od domaćina, ostali u igri za bronzu i nismo imali šansu da se borimo za zlato, a smatram da ova ekipa ima kvalitet za to”, rekla je Risovićeva.

Trener univerizeteske reprezentacije Srbije Živojin Maksić rekao je da je osvajanjem bronzane medalje, ostvaren cilj sa kojim je ekipa došla na Univerzijadu.

“Osim rezulata u posljednjoj utakmici, pokazali smo dobru igru tokom cijelog turnira. Odigrali smo šest dosta teških utakmica protiv jakih reprezentacija. Ovaj turnir će nam dosta značiti za ostala takmičenja koja nas čekaju sa A selekcijom”, izjavio je Maksić.

Od 13 časova rukometaši igraju finalni meč protiv selekcije Portugala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *