Uručena 21 platna kartica u Novom Gradu

NOVI GRAD, 25. JULA /SRNA/ – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević i načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić uručili su danas platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Srpske za 21 porodicu iz ove lokalne zajednice.

Kovačević je rekao da je Vlada Srpske prva u regionu koja je pružila konkretnu pomoć stanovništvu nakon poplava u maju.

“Danas smo u Novom Gradu podijelili 21 platnu karticu. Na taj način Vlada će stanovništvu dijelom na objektima sanirati štetu koja je veća od 5.000 KM”, naveo je Kovačević.

On je najavio da će Vlada nastaviti sa podjelom vaučera u Novom Gradu i drugim poplavljenim područjima, te i dalje pomagati i stanovništvu i privrednim subjektima koji su pretrpjeli štetu.

Kovačević je istakao da su vaučeri prva pomoć, nakon čega će biti sagledana mogućnost sanacije štete na infrastrukturi i privrednim objektima iz donatorskih sredstava.

“Učinićemo sve da privreda i građani Republike Srpske dođu na nivo prije majskih poplava”, poručio je Kovačević.

Rajilićeva je zahvalila Vladi za pomoć stanovništvu opštine Novi Grad u sanaciji štete od poplava.

Ona je rekla da će ovih dana početi sanacija mostova, ali da je trenutno najvažnije da se ljudi kojima su bili poplavljeni objekti mogu vratiti kući i sanirati štetu.

“Drago mi je da su se odazvali i neki privredni subjekti, na primjer preduzeće `Privredni preporod` koje je doniralo 36.000 KM za obnovu mostova, kao i neka udruženja građana koja su uplatila pet-šest hiljada maraka”, rekla je Rajilićeva.

Preostalo je da platne kartice u narednom periodu dobije još 59 domaćinstava kod kojih je šteta od poplava manja od 5.000 KM.

Šteta od poplava na području opštine Novi Grad iznosi 4.399.228 KM, od čega na infrastrukturi 3.132.730 KM, na stambenim objektima 559.670 KM i u poljoprivredi 706.820 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.