Uskoro nastavak izgradnje kanalizacije

Ove godine biće započeta poslednja faza izgradnje kanalizacionog sistema u širem centru gradskog područja Bijeljine sa rokom završetka do kraja 2016. godine.

 

U ovoj fazi, kanalizacija će biti građena u ulicama 27. Marta, Srpske vojske, Petra Bojovića, Dimitrija Tucovića i ulicama koje se nadovezuju na ove ulice, a biće priključeno i oko 440 novih korisnika na već postojeće kolektore.

Nakon završetka ove faze, na kanalizacioni sistem biće priključeno ukupno oko 2.600 novih priključaka, odnosno, oko 13.000 stanovnika Bijeljine.

Sredstva za izgradnju ovih kolektora obezbijeđena su zahvaljujući donaciji Vlade Holandije, odnosno, Razvojne agencije „ORIO” od 6,5 miliona evra, dobijenih nakon uspješno realizovane razvojne faze projekta koju je takođe finansirala Vlada Holandije sa 200 hiljada evra.

Takođe, u narednim mjesecima će biti završen i pušten u rad prečistač otpadnih voda u Obarskoj, čime će kanalizacioni sistem će početi da radi u punom kapacitetu.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje kanalizacionog sistema će iznositi 41 milion evra, od čega je 18 miliona evra donacija, a ovaj projekat su brojne međunarodne donatorske i finansijske ustanove proglasile za najuspješniji u BiH.

 

Izvor: investinbijeljina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.