Uspjeh škole fudbala “Tnova”u Istri

Izola na obali tršćanskog zaliva u Sloveniji u zapadnom dijelu Istre bila je domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira škole fudbala “Izola 2015”.Mladi fudbaleri “Trnova” iz živopisnog zaseoka Ugljevika, uzeli su učešće u konkurenciji dječaka rođenih 2003. godine (U12) i osvojili 3. mjesto. Profesor fudbala, Velibor Vujić, koji brigu brine o školskoj fudbalskoj selekciji prenosi utiske sa internacionalne turneje svojih pulena:
“Ekspedicija iz naše Trnove, je brojala 21. fudbalera do 12 godina.Imali smo sjajan prijem i dobrodošlicu kod naših starih prijatelja.Turnir se igrao na 3. terena uz učešće 12 fudbalskih selekcija , među kojima je bila Koper I Domžale , najbolje slovenske ekipe u pomenutom uzrastu, Visoko, Sežana….. . U takvoj konkurenciji fudbaleri iz škole fudbala “Trnova” su uspjeli osvojiti 3. mjesto i dokazati da nisu u podređenom položaju u odnosu na vršnjake, koji treniraju u evropskim uslovima za naše pojmove.”
Osim rezultatskog uspjeha šta je još donio turnir školi fudbala”Trnova”?
“Zadovoljstvo nam čini pozivnica za sledeći turnir naredne godine. Dječaci iz škole fudbala “Trnova” na sportski način su predstavili Trnovu i opštinu Ugljevik, i to ne samo na terenu već i izvan njega. Malo je poznato fudbalskoj javnostI da je škola fudbala “Trnova” iznjedrila Zvezdinog bisera Mihaila Ristića. Danas u njoj stasaju novi klinci koji će u dogledno vrijeme biti njegovi naslednici.”, kaže profesor Vujić.
On se posebno zahvalio opštini Ugljevik, FK “Partizan” iz Donje Trnove, roditeljima fudbalera, koji su uspjeli da realizuju odlazak na međunarodni turnir, kao i sponzoru “Red Star Sporta” koji je “krivac” što je fudbalska škola”Trnova” pored dokazanog kvaliteta bila mala manekenska ekspedicija.

 

Foto:M.J.
Selekcija fudbalske škole Trnova”u Izoli , s osvojenim peharom
M.Jugovic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.