Utvrđuje se osnov za pokretanje stečaja „Panefleksa“

BIJELJINA,  Lazo Đurđević, kojeg je Okružni privredni sud u Bijeljini odredio za predstečajnog upravnika u bijeljinskom „Panafleks“, do 17. februara ove godine treba da se izjasni pred sudom da li postoje uslovi za otvaranje stečaja u ovom preduzeću.
Đurđević je za poslovni portal „CAPITAL“ potvrdio da priprema izvještaj o razlozima za otvaranje stečajnog postupka u „Panafleksu“.
Preduzeće je nesolventno, imovina preduzeća je uglavnom pod hipotekarnim teretom banaka. Izvršiću popis imovine, provjeriti bilanse stanja i uspjeha, te nakon toga dati mišljenje“, kratko je izjavio Lazo Đurđević.
Otpušteni radnici Fabrike savitljivih cijevi i vratila „Panaflex“ svojevremeno su se izjasnili da ostaju pri svom stavu o neophodnosti pokretanja stečajnog postupka u ovom preduzeću.
Za pokretanje stečajnog postupka izjasnilo se 47 radnika i oni su za svog zastupnika opunomoćili advokata iz Brčkog Miodraga Zeljića.
Od januara 2013. godine svi radnici su upućeni na čekanje i proglašeni su za tehnološki višak, nije im povezan radni staž, niti im je isplaćeno devet plata i druge prinadležnosti, tako da na ime neisplaćenih plata, regresa i otpremnina radnici od poslodavca i većinskog vlasnika u „Panaflexu“, Vojina Mitrovića potražuju ukupno oko 600.000 KM.

Izvor: CAPITAL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.