Vals dovodi najmoćnije kompanije, razgovori i o metrou u Beogradu

BEOGRAD – Francuski premijer Manuel Vals u dvodnevnu posjetu Srbiji dolazi s privrednom delegacijom koju čine predstavnici 34 najveće francuske kompanije, a jedna od tema razgovora sa srpskim zvaničnicima biće i izgradnja metroa, piše beogradska štampa.

Kako navodi “Danas”, Vals će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem potpisati izjavu o namjerama između Francuske, Srbije i grada Beograda o izgradnji metroa u Beogradu.

Taj list piše i da će jedna od ključnih tema o kojoj će danas razgovarati premijeri Francuske i Srbije biti i angažovanje francuske firme “Vansi” na projektu Aerodroma Beograd – Nikola Tesla.

“Informer” navodi da će akcenat u razgovorima Vansa sa najvišim srpskim zvaničnicima biti ugovor o izgradnji metroa u Beogradu.

“Srpska strana je veoma zainteresovana da sa premijerom Valsom napravi dogovor kako bi Beograd što prije dobio metro. Francuzi su i ranije pominjani kao idealan partner u ovom poslu, a sada se vjeruje da će dolazak premijera Valsa biti dodatni motiv za pokretanje što većih ulaganja iz Francuske, naročito u željeznički saobraćaj”, naveo je izvor tog lista.

Dolazak velikog broja, 34 francuskih kompanija, znači da Francuska vjeruje u političke i ekonomske promene u Srbiji, piše “Kurir” koji dodaje da će, pored ostalih ekonomskih tema, razgovora biti o ulaganju u deponiju Vinča i vodovod Makiš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *