Vikend u Sarajevu obilježio završetak festival Rakije i žestokih pića

U organizaciji udruženja “Profesional” i “Spiritus” u subotu, 22.11.2014. godine je u hotelu Holiday uspješno završen 2. internacionalni festival žestokog pića i rakija “Spirit Fest” Sarajevo.Posjetioci festivala su mogli uživati u raznim okusima rakija, likera i žestokog pića. Stručna komisija koju su sačinjavali predsjednica, prof. dr. Nermina Spaho i članovi, prof. dr. Milenko Blesić i mr. Mirela Smajić su ocjenjivali 109 uzoraka od kojih je 86 dobilo nagrade u vidu zlatnih, srebrenih i bronzanih plaketa.

U kategoriji rakija od voća i grožđa veliku zlatnu medalju je dobila rakija Stare Sokolove iz Srbije za proizvod Soko Vinjak, sljedeća velika zlatna medalja je pripala rakiji iz kategorije specijalnih rakija Naturi Antunović iz Hrvatske za proizvod Travarica dok je u kategoriji likera velika zlatna medalja pripala kompaniji Badel 1862 za proizvod Badel Borovnica.

Ostale zlatne medalje iz kategorije rakija od voća i grožđa su dobile: Stara Sokolova-šljivovica, Hubert 1924 za rakije od jabuke i viljamovke, MB Impex-kajsija, Premier Rakija-dunja, Natura Antunović-mandarina i Vinarija Bogojević-Pavlova Loza.

Od specijalnih rakija zlatnom medaljom se okitila i Stara Sokolova za brend Klekovaču. Zlatne medalje iz kategorije likera su dobili još Hercegovina Vino-Natura Medica, Zvečevo-voćni liker od oraha, Natura Antunović-Medica, Mapex Maglaj-Liker od Maline, Natura Antunović-Liker od ruže i Limun Krem.

Nagrade su uručili predsjednica komisije i Dejan Radović u ime organizatora. Festival je vodila poznata voditeljica TV PINK BH Tanja Đurović. Organizatori su zahvalili na podršci Federalnom ministarstvu kulture i okoliša, Hotelu Holiday kao i osoblju hotela i na kraju agenciji za zaštitu Nova Gama.

Na festivalu su se predstavili slijedeći izlagači: Hubert 1924, Stara Sokolova, Premier Rakija, Badel 1862, Pernod Ricard, Zvečevo, Stock BH, MB Impex, Moja Rakija, Monogram, Mapex,AG Vinarija, Hercegovina Vino,Vinarija Ostojić, Eko Life, Marijanović, Rakija Kraljica, Primož Mikelj, Vinarija Bogojević, Natura Antunović, OPG Barbarić, Đanić rakije i likeri kao i mesne industrije Kras, Menprom i Pani uz sireve Livać-Trapist i Eko Sir Puđa.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.