Višegrad domaćin 18. Košarkaškog sabora

Tradicionalni, 18. po redu Košarkaški sabor na kojem će prijateljski meč odigrati Republika Srpska i tim Lige Srbije održaće se danas u Višegradu.
 Centralni događaj je duel reprezentacija Republike Srpske i Prve lige Srbije koji će se odigrati od 17 časova. Selekciju Republike Srpske predvodiće trener Leotara Dragoljub Vidačić, dok je selektor Prve lige Srbije Dušan Alimpijević, trener novosadske Vojvodine.

“Uglavnom su to igrači iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, s tim što imamo i nekoliko igrača koji nastupaju u Prvoj ligi Republike Srpske. Nešto malo smo mijenjali tim, što zbog povreda, što zbog otkaza, tako da vjerujem da se mogao sastaviti i bolji tim jer ima nekoliko odličnih igrača koji igraju u inostranstvu, u Grčkoj, Rumuniji i Makedoniji. Međtuim, njima je vrijeme veoma skučeno, tako da nismo htjeli da im remetimo slobodno vrijeme koje su dobili”, rekao je selektor reprezentacije Republike Srpske, Dragoljub Vidačić.

Košarkaški sabor je samo potvrda odlične saradnje košarkaških saveza Srpske i Srbije, a kruna bi trebalo da bude gostovanje vicešampiona svijeta u Srpskoj sljedeće godine, ali i mlađih selekcija.

“Mogu da najavim da ćemo u prvoj polovini marta mjeseca ugostiti U-15 selekciju Srbije, zatim u toku avgusta mjeseca u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, imamo obećanje o dolasku seniorske reprezentacije Srbije, koja bi trebala odigrati jednu pripremnu utakmicu u BAnja Luci”, kazao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić.

Publika u Višegradu, u srijedu će imati priliku da uživa u takmičenju u šutiranju trojki i zakucavanju. Takođe, biće proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica Republike Srpske u 2014. godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *