Vladan Desnica na »Stazi Djeda Mraza«

BANJALUKA – “Proljeća Ivana Galeba”, djelo Vladana Desnice, simbolično su predstavljena u utorak, tačno u podne, ispred spomenika Petru Kočiću u istoimenom parku u Banjaluci, kao prva objavljena knjiga na svijetu u 2015. godini.

“Prvu knjigu na svijetu” već petnaestu godinu zaredom objavljuje Zadužbina “Petar Kočić” Banjaluka – Beograd, a knjigu je i ovaj put priredio i uredio književnik Nikola Vukolić, direktor te institucije.

“Na ulasku u Novu godinu, ispred spomenika Petru Kočiću još jednom ćemo promovisati ovu nama dragu knjigu, a Djeda Mrazovi će dijeliti besplatne primjerke građanima”, najavio je Vukolić.

Program “Književna staza Djeda Mraza” je nastavljen kada je povorka sa dvadesetak Djeda Mrazova sa knjigama u rukama, uz jahača na konju na čelu kolone i sa pratnjom od desetak oldtajmera, krenula stazom prema parku i spomeniku Petru Kočiću. Knjigu je simbolično položio na spomenik direktor TO grada Banjaluka Ostoja Barašin, a jabuku i vijenac saradnica Zadužbine Sanja Macura, zajedno sa glumicom i književnicom Evom Ras. Isječke iz romana Vladana Desnice čitao je glavni Djed Mraz, Duško Mazalica, glumac Narodnog pozorišta RS. U sklopu kulturnog programa predstavili su se i književnici Kristina Mrđa, Radmila Karlaš, Miladin Berić i Živko Vujić.

Druženje je nastavljano u “Zimzogradu”, gdje je Rasova prisutnima potpisivala knjige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *