Za studentske stipendije planirano 140.000 KM

Opština Zvornik raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za školsku 2014/2015. godinu, za šta je iz budžeta planirano 140.000 KM, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Za stipendiju mogu da konkurišu studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50, kao i studenti prve godine koji su nosioci “Vukove diplome” iz srednje škole, studenti slabog materijalnog stanja, te djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Na konkurs se mogu prijaviti redovni studenti koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Zvornik, studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, a nisu obnavljali nijednu godinu studija, oni koji ne primaju stipendiju od drugog davaoca, koji imaju prosjek ocjena iznad sedam i studenti prve godine koji su u srednjoj školi imali prosjek veći od četiri.

Stipendije će biti dodijeljene svim studentima prve godine koji su nosioci “Vukove diplome”, studentima sa prosjekom većim od 8,50 koji se prijave na konkurs i ispunjavaju uslove konkursa, te studentima bez oba roditelja i studentima sa hendikepom.

Preostala sredstva biće raspoređena prema odluci načelnika opštine, a na prijedlog Komisije za stipendije.

Visina stipendije je 100 KM mjesečno tokom 10 mjeseci za studente sa prosjekom većim od 8,50, studente prve godine nosioce “Vukove diplome”, studente bez oba roditelja i studente sa hendikepom.

Iznos stipendije i broj rata za ostale kategorije biće utvrđeni na osnovu broja predatih prijava i raspoloživih sredstva za stipendiranje.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli opštine Zvornik i u svim mjesnim kancelarijama na području ove opštine i biće otvoren do 18. februara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.