Za (su)finansiranje omladinskih projekata 130.000 KM

BANJALUKA – Ministarstvo porodice, omladine i sporta objavilo je danas rezultate Konkursa za finansiranje i sufinansiranje omladinskih programa i projekata, koji je bio otvoren od 4. do 19. avgusta 2014, i za te namjene izdvojilo je 130.000 KM.

Na konkursu su odobrena 44 projekta, od čega je 38 projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade i šest projekata republičkih omladinskih organizacija, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Prijedlozi programa i projekta odnosili su se na oblasti: razvoj kompetencija neophodnih za razvoj ličnih potencijala, aktivno učešće u društvu i bolju mogućnost zaposlenja mladih.

Ovi prijedlozi programa i projekata odnosili su se i na poboljšanje položaja mladih u ruralnim sredinama – omladinski rad, slobodno vrijeme i participacija mladih u društvu, kontinuirani programi i aktivnosti zasnovani na metodama i principima neformalnog obrazovanja, međunarodna saradnja – održiva saradnja sa mladima i omladinskim organizacijama u regionu.

Prijedlozi su i slobodno vrijeme, participacija mladih u društvu i mobilnost mladih,poboljšanje položaja društveno osjetljivih kategorija mladih i promocija ljudskih prava i uticaj na smanjenje govora mržnje.

Rezultati konkursa objavljeni su na stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.