Žena u koju gleda čitav svijet: Ima sedam doktorata i sedmoro djece

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Khalifa Ala Thanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

Elegancija, stil i sofisticiranost imaju jedno drugo ime, i ono glasi Šejha Mozah bint Nasser. Supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene zaslužuje svaki minut pažnje svjetskih medija, evo zbog čega, prenosi Žena rs.

Njena najvažnija titula su svakako njena djeca, ima petoricu sinova i dvije ćerke.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć djeci.

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Mozah pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

O stilu prva dame Katara svoje su rekli i “Vog” koji je uvrstio u pet najbolje obučenih žena svijeta.

Moza je jedna od retkih dama koja 365 dana u godini oblači komade visoke mode, “Šanel”, “Živanši”, “Dior” njene su omiljene modne kuće.

Njeno veličanstvo  kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada  dolara, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do 100. 000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo, prenosi Žena.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.