Žrijeb grupa za EP 2015. u Diznilendu

BEOGRAD – Žrijeb grupa prvenstva Evrope za košarkaše 2015. biće održan 8. decembra u Diznilendu u Parizu, objavila je danas FIBA Evropa.

Na mjestu koje je jedno od najpoznatijih evropskih atrakcija žrijebom će 24 nacionalna tima biti razvrstana u 4 grupe sa po 6 ekipa.

Kontinentalni šampionat od 5. do 20 septembra sljedeće godine biće kvalifikakciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Finalisti će izboriti direktno učešće na predstojećoj Olimpijadi, dok će 4 reprezentacije koje se plasiraju od 3. do 6. mjesta igrati kvalifikacije za Rio.

Prvenstvo Evrope za košarkaše 2015. biće održano u Njemačkoj, Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj, i to će biti prvi put u 80-ogodišnjoj istoriji da se šampionat održava u 4 zemlje.

Utakmice grupne faze EP igraće se u Berlinu (Njemačka), Monpeljeu (Francuska), Rigi (Letonija) i Zagrebu (Hrvatska), a nokaut faza i završni dio u Lilu (Francuska).

Prije žrijeba za Evropsko prvenstvo košarkaša u Budimpešti će 29. novembra biti održan i žrijeb grupa za šampionat košarkašica, gdje će 20 selekcija biti razvrstano u 4 grupe sa po 5 timova.

Prvenstvo Evrope za košarkašice na programu je od 11. do 28. juna 2015. u Mađarskoj i Rumuniji.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *