ŽRS kupile 13 novih vozila

BANJALUKA, „Željeznice Republike Srpske“, javno preduzeće koje spada među najveće gubitaše, od Nove godine bogatije je za 13 novih službenih automobila.

Ova kompanija je 23. decembra prošle godine, nakon ponovljenog javnog natječaja, sklopila ugovor sa firmom TRSS iz Prijedora o kupovini 10 dačija i tri vozila ren, po cijeni od oko 298.000 KM.

Ugovor je objavljen u „Službenom glasniku BiH“, broj 101, a interesantno je da je ponovljeni konkurs proveden kroz pregovarački postupak bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Aranžman je potvrdio sam direktor „Željeznica RS“ Dragan Savanović, koji objašnjava da se na prethodnom tenderu za nabavku vozila nije javilo dovoljno ponuđača.

„Deset vozila je planirano i biće distribuisano našim područnim centrima, a tri automobila su za potrebe Uprave, za komisije i službena putovanja“, ističe Savanović.

Podsjeća da „Željeznice RS“ već godinama posjeduju stara i rashodovana vozila, koja su nepouzdana i nerentabilna za održavanje, a da su dva izgubili i u poplavama.

„Sva naša vozila su stara po 13, 14 godina i sva su prešla i po 500.000 kilometara. Sve su to automobili „stojadin“, jugo, nema čega nema. Sada smo konačno uzeli unificirana vozila“, kaže Savanović.

Direktor „Željeznica RS“ naglašava da su u kompaniji razmišljali i o uštedama pa su stoga nabavili neka od najjeftinijih vozila, koja se mogu naći na tržištu u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *